Kahli April

Utomhusfototips med Kahli April

12 Feb 2021

Vi pratade med landskapsfotografen Kahli April om hur man bäst fångar naturen i all ära.

Många av oss tycker om att vandra och vara ute i naturen. För landskapsfotografen Kahli April är det något nära ett beroende. Hon tillbringar dagarna med att vandra runt de kanadensiska klippiga bergen, lastad med kamerautrustning, för att ge oss fantastiska bilder av det hisnande landskapet.

Hennes verk har visats i bland annat National Geographic, och hennes serie från Antarktis blåste bort oss. Hon var vänlig nog att dela med sig av sin visdom så att vi själva kan ta några fina bilder. Eller så kan du bara titta på bilderna.

Hej Kahli, varmt välkommen till A Good Community! Berätta lite om dig själv, var kommer du ifrån?

Tack för att jag fick komma! Jag är en landskapsfotograf baserad i Canmore, Alberta i de kanadensiska klippiga bergen, även om jag ursprungligen kommer från Australien. Jag har haft nöjet att resa till många länder och älskar verkligen att utforska dessa platser med min kamera.

kanadensiska rockies

Hur blev du först intresserad av fotografi?

När jag först flyttade till Kanada blev jag imponerad av det otroliga landskapet. Efter att ha växt upp vid kusten hade jag aldrig sett berg förut och jag blev inspirerad att försöka ta bilder som visade hur fantastiskt mitt nya hem var, att dela med vänner och familj där hemma. Snart utvecklades hobbyn med några ögonblicksbilder här och där till en passion och ett kreativt utlopp som hjälpte mig att ansluta och utforska denna nya plats.

norrsken

"En sak jag letar efter nu är något inom scenen som är av intresse och fokuserar på det snarare än att försöka passa in allt i ramen."
valar

Vi älskar ditt arbete, det får oss att vilja ta på oss vår vandringsutrustning och tränga oss ut i vildmarken. Och det är egentligen hela poängen?

Min kamera har lett mig på några fantastiska äventyr och fått mig att uppskatta naturen på ett helt nytt sätt. Bara den här sommaren vandrade jag 1 000 km och 40 000 höjdmeter! Allt med min kamerautrustning på ryggen. Fotografering har gett mig en känsla av syfte i naturen och nu är det något jag längtar efter om jag varit inne för länge.

Antarktis

"Att besöka Antarktis är som att åka till en annan planet."

Pingvin på is

Svartsjuk! Och du fick åka på en väldigt speciell resa till Antarktis, hur var det?

Att besöka Antarktis är som att åka till en annan planet. Jag var så lyckligt lottad att faktiskt trampa min fot på kontinenten och korsa Antarktiscirkeln på ett kryssningsfartyg medan jag undervisade i fotografering. Det är en resa som kommer att stanna med mig resten av mitt liv och jag kan inte vänta med att åka tillbaka. Vilda djurlivet, i synnerhet, var verkligen otroligt, att se djuren som lever i ren, orörd vildmark, relativt orörd av människor, var bortom ord.

Som någon som tillbringar mycket tid ute i naturen, har du märkt några förändringar genom åren?

Jag tillbringar mycket tid runt snö och glaciärer och det är uppenbart även under den korta tid jag har varit på dessa platser att vår värld förändras. Mellan Kanada och Nya Zeeland har jag sett glaciärsjöar växa när isen smälter och isen drar sig tillbaka på glaciärerna i snabb takt.

smältande is

Många av oss skulle älska att kunna fota hälften så bra som dina. Vad tänker du på när du ställer upp ett skott, kanske du kan ta oss igenom processen?

En av mina kamper inom fotografering har alltid varit att ta en bild som gör de fantastiska platser jag besöker rättvisa. Det är lätt att ta en snabb ögonblicksbild men jag var alltid irriterad över att det inte riktigt fångade platsens magi.

En sak jag letar efter nu är något inom scenen som är av intresse och fokuserar på det snarare än att försöka få plats med allt i ramen. Ibland kan det vara en fläck med vilda blommor eller ett svalt mönster i isen.

Genom att använda dessa små detaljer och knyta dem till bakgrunden, har jag märkt att det hjälper till att lägga till dimension till mina bilder och befria dem.

Jag har alltid min iPhone med mig och använder den ibland som ett verktyg för att ta reda på min bild innan jag drar fram min stora kamera.

Bra, tack, finns det någon tid på dygnet du föredrar att fota?

Jag försöker fotografera mest precis runt soluppgången eller solnedgången. Timmen efter soluppgången och före solnedgången erbjuder också riktigt skönt mjukt, gyllene ljus. Även om det ofta sägs att mitt på dagen erbjuder de sämre förhållandena för landskapsfotografering, är det ibland oundvikligt och kan fortfarande erbjuda unika förhållanden som regnbågar och solstjärnor.

Jag gillar att använda långa exponeringar ofta i mina bilder så använd filter och stativ. Jag använder magnetfilter från Kase eftersom de är lätta att använda med kalla fingrar. Min favorit är 10-stegs ND och cirkulärt polariserande filter. För ett stativ använder jag Manfrotto 055 Carbon Fiber 4-sektionsstativ med horisontell kolumn som gör att jag kan luta mittpelaren för att komma riktigt lågt till marken, nära min förgrund. När jag vandrar använder jag Manfrotto Befree GT XPRO eftersom den är lätt på ryggen, men ändå tillräckligt robust för att stödja min kamera

Jag förstår, den gyllene timmen! Hur hittar du dina platser?

De flesta av mina platser hittar jag genom att använda google earth och studera kartor. Det finns inget mer givande för mig än att upptäcka en ny plats som jag inte har sett bilder på tidigare. Det är en fantastisk möjlighet att vara kreativ utan att bli påverkad av andra bilder du sett tidigare.

berg vid makt

berg

Tack så mycket Kahli! Till sist, vem mer tycker du att vi borde intervjua för A Good Community?

Colleen Gara är också en fantastisk vildfotograf baserad här i Alberta. Hon har haft några otroliga möten med vilda djur och har några fantastiska historier att berätta!

~

Vi hoppas att du tyckte att detta var roligt och informativt. Du kan se mig om Kahlis fantastiska arbete, och boka i workshops, på hennes sida och Instagram . Om du har liknande fotografier som du vill dela, kontakta oss på [email protected] .

Tillbaka till blogg

Du kanske också gillar

1 av 10
1 av 10