Jessy K. Piskai inspiring others to do more for the planet

Jessy K. Piskai inspirerar andra att göra mer för planeten

24 May 2022

Jessy, en av våra tyska ambassadörer, visar hur hon investerar i vår planet genom att samla in plast från stränderna på Hawaii. Jessy är grundaren av Nörd Alört, som fokuserar på lärande genom berättande och är en annonsfri plattform dedikerad bara för utbildningsändamål!

Välkommen till Agood Community! Vi trodde att det nu var den perfekta tiden för oss och vårt samhälle att lära känna dig bättre.

Vi vill veta lite mer om dig! Vem är Jessy?

Tja, svaret beror på hur mycket tid du har på dig att läsa svaret. ha! Låt oss bara säga, min identitet är en mängd idéer, kreativitet och arbetsbeskrivningar. Först och främst: Jag är en människa, en kvinna, en mamma till fyra och en inte så perfekt förändringsmakare i onlinevärlden.

Vad betyder ditt senaste deltagande i The Great Global Cleanup för dig?

Jag vill visa människor att en vanlig person KAN göra små förändringar med stora effekter. Vi gör alla vad vi kan var för sig och tillsammans kommer vi att åstadkomma stor förändring.
Jag tröttnade på alla "du gör det inte rätt!"- säger som reagerar med kritik mot min familjs små förändringar i vardagen som leder till mer hållbara val.

Perfektionism dödar framsteg!

Jag blev till exempel vegetarian av olika anledningar men jag reser fortfarande med flyg då min familj bor på två olika kontinenter (eftersom vi är en tysk-amerikansk familj). Min vän gav dock upp att resa med flyg men äter kött.

VARJE liten förändring räknas och det som är ännu viktigare är att vi som konsumenter visar de stora företagen som tillverkar dagens varor att vi vill ha mer hållbara produkter. Det är den globala tillverkarens ansvar och även försörjning (bokstavligen ha!) att lyssna på oss och skydda vår planet, klimatet, vilda djur och mänskligheten.

Var konsumenterna lägger sina pengar spelar roll!

Jordens dag måste vara VARJE dag!

Vi äger inte planeten, vi DELAR den med naturen och vilda djur. Vi kan inte existera utan hav, djur och frisk jord. Vi kan bara samexistera. Ta hand om marken. Ta hand om samhället. Vatten är rikedom!

Vi ÄLSKAR Nörd Alört och dess uppdrag att inspirera och utbilda människor! Vad inspirerade dig att skapa Nörd Alört?

Någonstans fattade mänskligheten ett felaktigt beslut. Vi orsakade dagens problem. Jag visste helt enkelt att om vi är en del av problemet så kan vi också vara en del av lösningen.

Nord Alört är en utbildningsplattform för barn och hela familjen. Föreställ dig dokumentärer och intervjuer som underhåller och utbildar. Inga tråkiga böcker. Nej "du MÅSTE se eller läsa eller skriva det här." Nej "du måste sitta still eller fylla i ett frågeformulär och sedan få betyg på det." Vi tror att betyg inte säger något om en persons utbildning.

Nörd Alört är ett nytt sätt att lära. En som värdesätter inneboende motivation, vilket innebär att en individ lär sig om ett ämne INTE på grund av en belöning som ett betyg eller godis utan för att den helt enkelt tycker om att lära sig om det. Barn vill lära sig om ämnen som har mening i deras värld handlar inte om ämnen ur sitt sammanhang. Ett barn på en ö är fascinerad av undervattensvärlden framför sin dörr och vill lära sig om den eftersom den gäller direkt i deras dagliga liv. Ett barn i Tyskland kanske vill veta om skogar och svampar eftersom deras mormor tar med dem för att plocka svamp i skogen varje höst. Båda barnen är intresserade av ämnen som gäller deras närmaste värld och de vill inte att det ska läras dem av en vuxen. De vill utforska det själva och kommer att be om ytterligare hjälp eller resurser om de vill eller behöver dem.

Människor föds med nyfikenhet och en drivkraft att lära och utforska. Genom att berätta för dem genom ett gammaldags utbildningssystem vad och när och hur de ska lära sig ett visst ämne tar vi bort allt det roliga!

Och våra barn behöver roligt och hopp och motivation för att kunna tro på förändring. Och man, om vi inte tror på förändring och främjar inneboende motivation, hur tror du att vi kan rädda planeten?!

Vårt innehåll inspirerar och underhåller med berättelser som kommer direkt från forskarna, upptäcktsresandena och experterna själva inom video, ljud och tryckt innehåll. Ingen mellanhand.

Barn förtjänar att själva välja vilka ämnen de vill utforska och vad som för närvarande rör och intresserar dem.

Vad barn inte förtjänar är en konstant ström av clickbait-videor som spårar ur dem och reklam över deras skärmar.

Vi bestämde oss för att gå emot vad de flesta onlineplattformar för barn gör för att växa och göra vinst. Vi sa NEJ till det enkla sättet att sponsra företag som främjar överkonsumtion och idén om "ju fler saker jag äger desto mer värdefull är jag". Vårt lilla team bakom plattformen finansieras av föräldrar, lärare och familjer som litar på och värdesätter oss. De donerar antingen till oss, köper våra digitala produkter eller böcker och/eller köper ett medlemskap med obegränsad tillgång till vårt innehåll.

Vad var den främsta anledningen till att du gick med i saneringen och varför fokuserar du på plast specifikt?

Svaret är enkelt, plast syns för oss.

Jag och mina barn ser det överallt på stranden och i havet när vi dyker. Vi ser havssköldpaddor som är inlindade i tjocka plastfisklinor och som till och med tappar simfötter till skräp i havet. Jag är uppfostrad av föräldrar som värdesätter en "om det finns ett problem, låt oss dra upp ärmarna och börja jobba på det" - attityd. Plast var det första jag och mina barn bevittnade i våra dagliga liv och därför gick våra ärmar upp och kommer aldrig att rulla ner igen ;)

Hur stor roll spelar hållbarhet i ditt dagliga liv?

Jag tänker mycket på det. Jag tror att många av oss lider av klimatångest eftersom det ärligt talat är skrämmande vad vi människor gör mot planeten och om vi inte gör något nu ser vår framtid ganska dyster ut.

Men jag vill fortfarande njuta av mitt liv och hålla mig på nivå. Jag låter inte tanken på att leva mer hållbart förlama mig. Att stå stilla av rädsla för att göra fel eller "inte perfekta saker" innebär inte förändring. Viljan att göra bättre är!

Jag är inte din zero waste-bloggare, jag är en vanlig människa och mamma som genomför genomförbara förändringar mot ett mer hållbart vardagsliv för mig och min familj.

Det är därför jag inte kallar mig aktivist, jag säger helt enkelt att jag är en changemaker. Eftersom det är så du vänder ett skepp på väg mot en klippa, ändrar du kursen.

Vi såg en riktigt bra passform mellan oss och att vi kunde bygga ett starkt samarbete tillsammans! Men vad var den främsta anledningen till att du bestämde dig för att samarbeta med oss ​​på Agood Company?

Jag värdesätter att du är villig att göra det extraarbete som krävs för att hitta nya och mer hållbara sätt att producera varor vi människor vill ha och behöver i våra liv.

De flesta företag väljer snabba pengar och enkel vinst framför att göra det på rätt sätt. Det handlar inte bara om hur vi behandlar vår planet, utan också om hur vi behandlar andra människor. Jag vill inte ha en billigare vara producerad på platser med tvivelaktig behandling och skydd av arbetare. Jag spenderar hellre mina pengar på en produkt som tillverkats väl av en välbehandlad arbetare och som är ett mer hållbart val.

Kort sagt, jag köper hellre från Agood Company eftersom du helt enkelt har rätt prioriteringar!

Vi är också angelägna om att veta dina favoritprodukter från Agood?

Som författare och konstnär älskar jag anteckningsböcker av stenpapper. Att rita och skriva på stenpapper är väldigt roligt. Dessutom kan jag få det personligt genom dig vilket är ett roligt tillägg.

Jag älskar också designen och ingredienserna i mitt telefonfodral utan plast till min telefon. Kan fortfarande inte fatta att ingen plast gick in i tillverkningen av den.

Bambu-tandborstarna är också en hit i vårt hus. Barnen har var sin bambu-tandborste med sitt namn på. De gör sitt jobb och är roliga att titta på.

Tillbaka till blogg

Du kanske också gillar

1 av 10
1 av 10