Grow Ensemble x agood Company

Grow Ensemble x agood Company

27 Feb 2023

Grow Ensemble är en oberoende medieplattform som grundades av Cory Ames tillsammans med hans Annie i slutet av 2019 och handlar om att utforska vem, vad, varför och hur för att bygga en bättre värld. Genom intervjuer, artiklar och videor utforskar de ämnen som hållbart företagande, klimatförändringar, att leva hållbart och så mycket mer. Att bygga en bättre värld börjar med att bygga en vision för vad de arbetar mot.

Välkommen Cory, vi är så glada att du är med oss ​​här på agood community! Vi ville ställa några frågor till dig om dig och din framgång för Grow Ensemble.

1. Kan du kort berätta om dig själv för våra läsare och vad som motiverade dig att starta Grow Ensemble?

Glad att. Jag heter Cory och jag är författare, forskare och poddsändare och grundaren av Grow Ensemble, som är ett medie- och utbildningsföretag som utforskar allt som bygger en bättre värld.

Jag startade Grow Ensemble (med min nu fru Annie), eftersom jag var intresserad av att se om det fanns ett sätt för affärer att göras etiskt och hållbart. Därifrån kom podden och mycket av det som vi har samlat på oss idag.

2. Hur kom du på namnet på ditt företag - "Grow Ensemble"?

Grow Ensemble kom från en idé från Annie. Av någon anledning var Ensemble (som betyder tillsammans på franska) ett ord vi verkligen gillade.

Vi tyckte att Grow Ensemble (ej namngiven på den tiden) borde handla om att inspirera kollektivt kontra individuellt tänkande. Att agera med ett "vi" i åtanke kontra bara "jag".

Grow föll på något sätt bra på framsidan av det – vi kan inte växa ensamma som ett globalt samhälle, vi måste växa tillsammans (ensemble).

3. Du hade planerat att uppnå ett kvalificerande betyg för B Corporation-certifiering i slutet av 2020. Var befinner du dig i processen?

Ja vi gjorde! Covid drabbades och den processen känns på baksidan. För tillfället tror jag inte att vi kommer att återuppliva det arbetet någon gång snart heller. Under de senaste åren har vi/jag ägnat mycket tid åt att försöka göra Grow Ensemble till ett "företag". Men jag kom till insikten att det egentligen inte alls är en affär, och jag skulle inte heller vilja att det skulle vara det.

Det är mest bestämt att vara en plattform för att sprida den forskning jag gör genom intervjuer, läsning etc. och skapa de medier jag gör (poddar, artiklar, videor).

B Corporation Certification erbjuder ett bra ramverk för företag att mäta och bedöma sig själva. För tillfället känns det bara inte applicerbart på vad Grow Ensemble är och kommer att vara.

4. Hållbarhet har en inverkan på priserna på produkter. Hur kan ett företag som följer hållbara metoder ta itu med denna fråga?

Det gör det. Priset bör också vara en faktor för att utvärdera en produkts "hållbarhet" i första hand. Målet bör vara (för produktproducenten) att tillverka sin produkt med rätt material, rätt arbetspraxis och även den mest tillgängliga prisnivån.

Om en "hållbar" produkt bara kan köpas av en nischmarknad av höginkomsttagare, är den då verkligen så hållbar?

Även om det är en utmaning för företag som tillverkar "hållbara produkter", verkar det som att det borde vara deras mål att göra produktens pris mer tillgängligt över tid för att öka sannolikheten för utbredd användning.

Det kommer att utgöra en ständig utmaning/fråga för producenten – vad är viktigast: marginal eller uppdrag?

6. agood company producerar många miljövänliga och hållbara produkter. Vilken produkt av oss gillar du mest och varför?

Lätt! Stenpappersanteckningsböcker och gräspennorna .

7. Vilka principer följde du för att bli en framgångsrik social entreprenör?

Jag är inte säker på att det är så jag skulle beskriva mig själv! Men med hjälpsamma råd och vägledning från många andra har jag arbetat för att hitta skärningspunkten mellan 1) vilken effekt jag vill göra 2) vad är jag bra på och 3) vad jag skulle kunna hålla på med under längst tid.

8. Vad gillar du mest med entreprenörskap? Vad tycker du är svårast med det?

Jag älskar friheten. Jag avskyr också friheten.

Det är verkligen underbart att ha valfriheten för det jag jobbar med, men det är också ibland egentligen ganska svårt. Det är också svårt att mäta vilket arbete som är "tillräckligt".

Det finns alltid mer du kan göra (eller åtminstone försöka göra). Det har tagit lite tid att utveckla disciplinen att lita på min intuition och ge mig själv lite nåd på hur mycket jag åstadkommer.

9. När entreprenörer utforskar sätt att utveckla sin verksamhet har de ofta ett mål i åtanke: framgång. Du är nu en framgångsrik entreprenör. Är du nöjd med din framgång?

Jag är tveksam till etiketten "framgångsrik", men jag antar att det beror på din egen definition av framgång. Jag är ganska tacksam för var jag är. Jag tror att man kan säga att jag är nöjd, för allt jag vill göra (åtminstone när det gäller arbete) är att göra mer av det jag har gjort. Inga stora förändringar eller mål behövs. Gör bara mer av det jag gör, lite bättre.

10. Vad har varit den mest utmanande delen av att driva ditt företag?

Fastställande av affärsmodell. Grow Ensemble startade för att jag bara ville skriva, prova på att driva en podcast och lära mig om intressanta saker inom hållbarhet och social påverkan.

Problemet var att bygga en affärsmodell på baksidan av det i efterhand.

11. Vilka råd skulle du ge till kommande sociala entreprenörer?

Håll saker så enkelt som möjligt! Det kan tyckas vara ett allmänt råd, men jag är ganska seriös. Om något "fungerar" för dig (och du måste definiera vad som "fungerar"), håll fast vid det! Ha tålamod. Mindre fokuserade ansträngningar som upprätthålls över tiden kommer att få all den effekt du hoppas på (och mer!).

12. Vem har varit din största inspiration?

För mig verkar det mer som att "vad" har varit min största inspiration. För mig känner jag mig inspirerad att skapa saker som påverkar människor, som inspirerar dem att känna på ett visst sätt eller tänka annorlunda.

Så på samma sätt ägnar jag särskild uppmärksamhet åt de typer av saker, människor och platser som gör det för mig. Det är bra filmer eller tv. Det är att umgås med min fru och nu nya son. Det är att spendera tid utomhus. Det lagar en riktigt god måltid. Det är att hitta andra inspirerande sociala entreprenörer med intressanta företag. Det är bra böcker jag läser.

Dessa saker inspirerar mig att göra mer meningsfulla, berikande saker med mitt eget arbete.

13. Vilken typ av kultur finns i din organisation och hur etablerar du den?

Jag är inte säker på att du kan kalla Grow Ensemble en organisation. Det är mest jag. Jag har dock massor av underbar hjälp från deltidsmänniskor.

Jag hoppas att de upptäcker att det finns en kultur av respekt och uppskattning.

14. När vi byggde upp en stark relation och samarbete med varandra, hur skulle du beskriva ditt samarbete med ett gott företag i partnerskap.

Jag tycker om att tro att vi är vänner. Jag hänvisar till agood company som ett exempel i mycket av mitt skrivande. Jag tänker på hur ni alla gör saker mycket i mitt eget arbete.

Jag har haft ett par bra pratstunder med Anders. Han är seriös med sitt arbete och företagets uppdrag, men också väldigt generös och lättsam. Jag har alltid tyckt om de förbindelserna och hoppas att få komma på besök i Sverige någon gång.

15. Vilka intervjuer är du mest stolt över och varför?

Några bra på senare tid - Paul Hawken , Annie Agle , Brett Isaac . Jag tror att det är några bra mycket väl avrundade samtal. De är taktiska och filosofiska i sina råd. Jag känner att de erbjuder mycket inspiration och tänkande. Åtminstone gjorde de det åt mig!

Tillbaka till blogg

Du kanske också gillar

1 av 10
1 av 10